Iris Research este o asociatie umanitara care s-a constituit in anul 2010, ca initiativa a trei profesionisti din domeniul sanatatii, trei farmacisti cu formari diferite: didactica si de cercetare, de coordonare si legislatie si respectiv, de comunicare cu pacientul.

Scopul asociatiei, creeata in Arad, este acela de a efectua cercetare in domeniul medicamentului de facture vegetala, al retetelor terapeutice din batrani- ethnofarmacologie, dar si derularea de multiple actiuni de instruire a cetatenilor cu privire la sanatate, la mentinerea acesteia printr-un stil de viata care sa respecte principii sanatoase pentru minte, trup si suflet.

Un eveniment profesional al domeniului sanatate – Scoala de Primavara de Gemmaeterapie- scoala de studii aprofundate in domeniul fitoterapiei, organizat sub egida UVVG din Arad, a beneficiat in mai multi ani de suportul ethnic, stiintific si financiar oferit de Asociatia Iris Research, care s-a implicat active in aducerea profesionistilor de talie mondiala din domeniul medico-farmaceutic avind ca tel promovarea sanatatii.

Asociatia are in vedere derularea de actiuni cultural anuale, evenimente repetitive, anuale Gala “Ambasadorii Sanatatii- O minune de Craciun”, eveniment anual de Iarna, dar si evenimente de sustinere a tinerilor artisti romani si straini, in curs de afirmare. Printre acestia se numara violonista Andra Vornicu, Lucas Dario Molina Perez- artist argentinian, etc.